Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Adam Lambert

2012.02.28

Adam Mitchel Lambert, becenevén BB, 1982. január 29-n született Indianapolisban. 404385_291466874248392_164602206934860_817551_807756812_n.jpg

Születi Eber és Leila Lambert, testvére Neil.

Családjával korán San Diego-ba költözött, ekkor még kisbaba volt. Adam egészen kiskora óta arról álmodozott, hogy előadó szeretne lenni.10 éves korától aktívan színészkedett, dráma szakkörre járt, és énekelt.


Késóbb aztán nagyobb musicalekben kapott szerepet, szólókat. Bár színészi játékára a legnagyobb kritikusoktól mindig kiváló kritikát kapott, Adam betörése az előadói pályára elmaradt. Ezért az érettségi után elköltözött szüleitől Los Angelesbe, ahol a hírnevet hajszolta - eredménytelenül. Ekkor lépett be egy rockbandába, a The Citizen Veinbe, ahol megismerte pártfogóját, Monte Pittman-t, akivel később majdnem két évig dolgozott együtt.

2004-ben önállósodott a rock bandájával, klubokban lépett fel. Szólózott a Tízparancsolat c. musicalben az 'Is Anybody Listening' c. számmal. Ekkortájt rendszeres fellépő volt a Zodiac Show-ban. Az ő idejében a Zodiac show nagy lehetőség volt, olyan hírességek működtették, mint a Pussycat Dolls lányai. Rengeteg kiadatlan Idol-előtti száma van, amelynek a publikálását az utolsó pillanatban elutasította a kiadó ( miután Adam befutott, kiadták azt. A pereskedés a mai napig folyik).


Monte és barátai nyaggatására végül jelentkezett az American Idolra meghallgatására. Adam attól tartott, hogy az emberek beskatulyázzák, de az elutasítástól is. Később így nyilatkozott róla: "Féltem, ha oda megyek, Simon azt mondja: jó hangod van, de túl színpadias vagy. Irány a Broadway!" Adam félelme alaptalan volt, Kaliforniában teljesen lenyűgözte a négy tagú zsűrít, bár Simon valóban színpadiasnak minősítette. 


Töretlenül aratott minden héten.
A "születési év dalai" héten Simon Cowell, a műsor  legkeményebb zsűritagja 8 évad után, először állt fel, és tapsolt meg valakit. Ez a valaki Adam Lambert volt, aki a Mad World című dalt  adta elő ülve, kristálytiszta hanggal.

A versenyben második helyet ért el. Az emberek mai napig bundára gyanakszanak, mivel Adamről az Idol közepe felé kiderült, hogy meleg (netes fotók szivárogtak ki), illetve rengetegen arra panaszkodtak, hogy a gép visszadobta a leadott szavazataikat..

Katy Perry már a műsor alatt kiszúrta magának a srácot, amikor fellépett a Top 3-ban, Adam Lambert feliratú köpenyt viselt.


Rögtön a show után gőzerővel nekiállt új albumjának, amelyen olyan hírességek működtek közre vele, mint Lady Gaga, Pink, Katy Perry s Kara Dioguardi. Az Idol után Madonna, a pop mindenkori királynője fogadta Adamet egy beszélgetés erejéig, amelyről Adam úgy emlékezett vissza, hogy remegett, s kinyögte az énekesnőnek, hogy mennyire be van szarva. Ekkor Madonna elnevette magát, s megkérdezte tőle, hogy nála a szeretet egyet jelent a beszarással? Ezután kellemes csevej alakult ki köztük, s Madonna szerint a világ egyik legkarizmatikusabb, s legmegragadóbb férfival volt dolga.


Adam első nagylemeze, a For Your Entarteniment verte az összes Idolos nagylemezét fölényesen, az amazon.com-on s az iTunes top 100 listáján első helyezést ért el, a Billboard top 200-as listáján pedig a 3. helyre küzdötte fel magát. Olyan slágereket gyártott, mint a Whataya Want from me, If I had you, For your entarteinment, Music Again.

Slágerét, a Whataya want from me-t Grammy díj jelöléssel jutalmazták meg, s a legesélyesebb nyertesek közé tartozott.


Jelenleg a 2. nagylemezén dolgozik, amely a Trespassing nevet kapta, és március 20-án kerül a boltok polcaira. Első kislemeze erről a Better Than I Know Myself.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.