Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kenguru mentette meg a kisfiút!

2013.08.11

Ebéd után a család sziesztázott egy kicsit, ekkor a hétéves kisfiú úgy döntött, sétára indul. Mire a szülők észbe kaptak, már nyoma sem volt, és hiába keresték kétségbeesetten, a mentőhelikopterek sem tudtak segíteni. Negyven ember és két helikopter kutatott a gyerek után, ám úgy tűnt, hiába. 

Aggasztóvá vált a helyzet: nem csak a vadállatok miatt, hanem mert Simonon mindössze egy vékonyka sort és póló volt, és az ausztrál éjszakák ezen a vidéken rendkívül hűvösek.

A gyerek ekkor azonban szerencséjére találkozott egy kenguruval, Skippy-vel, akinek virágot adott. Az állat pedig elfogadta és megengedte, hogy a fiú hozzá bújjon és testével védelmezte őt  - megmentve a gyereket a kihűléstől.

Másnap délelőtt aztán a helikopterek megtalálták a kis Simont, alig 500 méterre szüleik piknikhelyétől. Csodával határos módon a haja szála sem görbült, így aztán a szülők a gyerek őrangyalának küldöttjeként tekintenek a védelmező kengurura, de az sem kizárt, hogy a természet szellemei vigyáztak a gyerkőcre. 

simon.jpg